Kursdatum

17/4, 24/4, 8/5, 22/5, 29/5, 5/6

 

Förkunskaper

Passar främst dig som har någon erfarenhet av yoga sedan tidigare. Saknar du erfarenhet av yoga men vill gå kursen så hör av dig.

 

Kostnad

900 kronor för 6 tillfällen.

 

Plats

Igelösa Skola, Igelösa

 

Notera

Yoga passar de flesta människor – oavsett kön, ålder, smidighet eller hur din kropp är utformad.

 

Om du har någon form av skada, sjukdom eller är gravid bör du ha fått rekommendation att gå på yoga av din läkare/barnmorska. Meddela mig innan du kommer om du är gravid, skadad eller står under någon behandling.

 

 

 

Ett yogapass

När vi utövar yoga praktiserar vi utifrån oss själva och våra egna förutsättningar. En och samma yogaställning kan göras i flera olika nivåer, och anpassas efter just dina förutsättningar.

 

Under yogapasset lyssnar du på din kropp och ditt sinne och går så långt som det känns ok för dig just denna gången på yogamattan. Varje gång på mattan är en ny gång.

När du kommer till yogasalen så rullar du i tysthet ut din matta och slår dig ner på den, du kan ligga eller sitta. Du landar i nuet och släpper allt som hänt tidigare på dagen och släpper tankarna på det som ska komma efter yogapasset.

 

Vi börjar med att observera andetaget genom en stunds andningsmeditation eller en mindfulnessövning. Därefter fortsätter vi med olika kroppsrörelser, asanas. Ibland går jag går runt i klassen och assisterar i positionerna vilket brukar uppskattas.

 

Passen varieras från gång till gång, ibland är det lugna, meditativa pass och ibland är det mer flöde. Jag anpassar alltid passen efter deltagarna.

Under hela yogapasset är andetaget i fokus och vi gör även olika pranayama - andningstekniker.

 

Passet avslutas med en stunds skön avslappning.

Finn styrkan och lugnet med yoga

 

I denna hathayogakurs flödar vi mellan stående, sittande och liggande yogaställningar - asana - som ger styrka, uthållighet, smidighet och balans.

 

Under hela yogastunden är andetaget i fokus och vi gör även olika pranayama - andningstekniker.

 

Klasserna anpassas efter deltagarna och varierar från gång till gång, ibland är det lugna, meditativa pass och ibland är det mer flöde.

Mindfulness går som en röd tråd genom passen och vi avsluta alltid med en skön avslappning där du får chans att släppa allt för en stund.

Kontakta mig

 

Yoga Jajaja

Heléne Clemensson

Södra vägen 9H, 223 58 Lund

Email: helene@yogajajaja.se

Mobil: 076-232 33 40

Bankgiro: 545-0424

Yoga Jajaja

 

Yoga - Mindfulness - Stresshantering

Kommande evenemang

 

KURSER VÅREN 2018

 

Hathayoga

17/4, 18.00-19.15 Igelösa Skola - FULLBOKAD

Yinyoga

19/4, 19.15-20.15 Hälsohuset, Alnarp - FULLBOKAD

Yoga för stela män

22/4, 18.30-19.45 Hälsohuset, Alnarp - FULLBOKAD

Mindfulnesskurs

Kommer till hösten

 

 

 

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved