Ett yogapass

När vi utövar yoga praktiserar vi utifrån oss själva och våra egna förutsättningar. En och samma yogaställning kan göras i flera olika nivåer, och anpassas efter just dina förutsättningar.

 

Under yogapasset lyssnar du på din kropp och ditt sinne och går så långt som det känns ok för dig just denna gången på yogamattan. Varje gång på mattan är en ny gång.

När du kommer till yogasalen så rullar du i tysthet ut din matta och slår dig ner på den, du kan ligga eller sitta. Du landar i nuet och släpper allt som hänt tidigare på dagen och släpper tankarna på det som ska komma efter yogapasset.

 

Vi börjar med att observera andetaget genom en stunds andningsmeditation eller en mindfulnessövning. Därefter fortsätter vi med olika kroppsrörelser, asanas. Ibland går jag går runt i klassen och assisterar i positionerna vilket brukar uppskattas.

 

Passen varieras från gång till gång, ibland är det lugna, meditativa pass och ibland är det mer flöde. Jag anpassar alltid passen efter deltagarna.

Under hela yogapasset är andetaget i fokus och vi gör även olika pranayama - andningstekniker.

 

Skrattet är alltid nära och jag bjuder gärna på en och annan felsägning under passet!

 

Passet avslutas med en stunds skön välförtjänt avslappning.

Kurs mars-maj

Tisdagar vecka 12-22 uppehåll v16 & v18.

Kl 18.00-19.30.

 

Förkunskaper

Passar främst dig som har någon erfarenhet av yoga sedan tidigare. Men saknar du erfarenhet av yoga men vill gå kursen så hör av dig så löser vi säkert det.

 

Kostnad

1440 kr för 9 gånger

 

Plats

Igelösa Skola, Igelösa

 

Notera

Yoga passar de flesta människor men om du har någon form av skada, sjukdom eller är gravid bör du ha fått rekommendation att gå på yoga av din läkare/barnmorska. Meddela mig innan du kommer om du är gravid, skadad eller står under någon behandling.

 

 

 

Finn styrkan och lugnet med yoga

 

I denna yogakurs flödar vi skönt mellan stående, sittande och liggande yogaställningar - asana - som ger styrka, uthållighet, smidighet och balans.

 

Klasserna varierar från gång till gång, ibland är det lugna, meditativa pass och ibland är det mer flöde. En mix helt enkelt

 

Klasserna är lättsamma och lekfulla och guidas med glimten i ögat.

Mindfulness går som en röd tråd genom passen och vi avsluta alltid med en skön avslappning där du får chans att släppa allt för en stund.

Kontakta mig

 

Yoga Jajaja

Heléne Clemensson

Södra vägen 9H, 223 58 Lund

Email: helene@yogajajaja.se

Mobil: 076-232 33 40

Bankgiro: 545-0424

Yoga Jajaja

 

Yoga - Mindfulness - Stresshantering

Kommande evenemang

 

KURSER MARS-MAJ 2019

 

Hathayoga

Kursstart 19/3, 18.00-19.30 Igelösa Skola

 

Yoga för stela - forts

Återkommer till hösten

 

Yinyoga med mindfulness

Kursstart 21/3 19.00-20.15 Hälsohuset, Alnarp

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved