- Jag kom i kontakt med yogan år 2005 då jag var sjuk i utmattningssyndrom och sen dess har yogan varit min

följeslagare. Yoga Jajaja har jag drivit sedan början av 2010.

Heléne Clemensson

Yogalärare i klassisk hathayoga, flödesyoga, yinyoga och mediyoga

Diplomerad mindfulnessinstruktör

Avspännings- och Stresspedagog samt diplomerad i avslappningsmassage


Jag fann yogan efter flera år av utmattningssyndrom och ganska snart uppäckte jag att yogan gav mig ett lugn, en trygghet. Jag hittade styrka både i kroppen och i mitt andetag. Ju mer jag praktiserade, desto mer insikt fick jag i livet och värdefull insikt om mig själv. Jag började sakta men säkert läka inifrån och ut. Vägen har varit lång och krokig, bestått av toppar och dalar och ibland varit nästintill outhärdligt - men det är väl det som kallas livet.


När jag kom tillbaka i arbetslivet igen efter 5 års sjukskrivning bestämde jag mig för att utbilda mig till yogalärare. Och det kändes så rätt från första stund!

Sedan 2009 har jag utbildat mig inom flera olika yogaformer och jag deltar kontinuerligt på workshops och kurser med lärare i Sverige och åker på retreater. Det finns så mycket att lära och fördjupa sig i och min nyfikenheten blir bara större och större.


Yoga och mindfulness är två av mina stora kärlekar och har blivit viktiga verktyg för att behålla min balans i livet. Ju mer jag praktiserar yoga och mindfulness ju mer inser jag hur mycket det finns att lära, inte minst om mig själv. Det har blivit en livsstil, ett sätt att leva.


Efter 27 års anställning på ett stort företag, och med min 50-årsdag som närmade sig, bestämde jag mig för en mitt-i-livet paus. Jag tog tjänstledigt 1 1/2 år och tillsammans med min man åkte vi på en magisk jorden runt resa i 7 månader. När jag kom hem började jag min nästa resa i livet - jag utbildade mig till både Mindfulnessinstruktör och till Avspännings- och Stresspedagog.


Med min egen erfarenhet av utmattningssyndrom och depression så vet jag hur tufft det kan vara att göra den resan och att hitta balans och harmoni i livet igen. Yoga och mindfulness har varit ovärderliga verktyg för mig och nu vill jag hjälpa och inspirera andra som kämpar med stress eller som vill ha just balans och harmoni i livet.

Min resa med yoga & mindfulness


2005 var min första kontakt med yogan mitt under min sjukskrivning i utmattningssyndrom. Äntligen hittade jag ett andrum där jag bara kunde vara, där jag hittade lugn och trygghet i mig själv.


2009 gick jag min första yogalärarutbildning. Det var på OM-Yoga i Stockholm för Ulrica Norberg i klassisk hathayoga.


2010 var året som jag grundade mitt lilla yogaföretag Yoga Jajaja och jag började hålla kurser både för privatpersoner och ute på företag, vilket jag gör än idag.


Jag deltog i olika workshops för Daniel Strausser, som då var på Yoga Kendra, bl a "Teacher training - guiding and adjusting" och "Yoga Intensive".


2011-2012 var jag anställd på Lunds Yogaskola och höll ett par yogaklasser i veckan.


2012-2014 fortsatte jag att fördjupa mig i yogans olika yogaformer och jag gick lärarutbildning i både yinyoga och flödesyoga för Ann Svärdfelt  på Lunds Yogaskola.


Det blev även några olika workshop bl a Ulrica Norbergs workshop i Chakrayoga.


2015 var det dags för mig att utbilda mig i nästa yogaform som jag förälskat mig i, MediYoga. Pär Krutzén från MediYoga-institutet, grundat av Göran Boll, var min lärare.


Detta var också första året som jag åkte till Bali på yogaretreat.2016, under hösten, påbörjade jag min utbildning till Avspännings- och Stresspedagog vid Sverigehälsan.


Jag påbörjade även min utbildning till diplomerad mindfulnessinstruktör. Min lärare var doktor Ola Schenström, läkare och grundare av Mindfulnesscenter och utbildad av professor Jon Kabat-Zinn.


Tillsammans med Christel Lilja/Ny Insikt höll jag helgretreat i yoga och mindfulness på Österlen.


Och så en favorit i repris - yogaretreat på Bali!


2017 - I januari blev jag diplomerad Mindfulnessinstruktör steg 1 och jag gick även fördjupningsutbildning i Mindfulness på arbetsplatsen. Jag leder varje vecka mindfulnessövningar på företag.


I juni samma år var jag klar med min utbildning till Avspännings- och Stresspedagog.


Yoga för stela män - denna utbildningen gick jag i september för Ann Swärdfelt på Studio Frid i Malmö.


I oktober gick jag Yinyoga & Mindfulness modul 2 för fantastiska Magdalena Mecweld och Mats Nielsen.


För tredje gången gillt - yogaretreat på Bali!


2018 - Jag hade sedan tidigare grundutbildning i yinyoga men gick nu Yinyoga modul 1 för Magdalena Mecweld och Mats Nielsen bara för att jag älskar deras yinyoga och vill få till mig så mycket som möjligt av deras kunskap och sätt att guida yinyoga.

Kontakta mig


Yoga Jajaja

Heléne Clemensson

Enevägen 14, 261 72 Häljarp

Email: helene@yogajajaja.se

Mobil: 076-232 33 40

Bankgiro: 545-0424

Swish: 123 421 54 71


Yoga Jajaja


Yoga - Mindfulness - Stresshantering

Kommande evenemang


KURSER VÅREN 2020

Liveyoga via Zoom
Vinyasayoga & Yinyoga 
vecka 20-24


Sommaryoga i Häljarp
vecka 23-35Copyright @ All Rights Reserved