Retreat för en dag – 9 september 2018

Råbylunds Gård i Lund


Ge dig själv en inspirerande och härlig dag i kärleksfull miljö tillsammans med Mindfulness & Meditation och Yinyoga.

Med dig själv eller någon som du vill dela dagen med.


För dig som …

… vill få en kick off och komma igång igen med träningen i medveten närvaro inför hösten eller kanske för dig som

… nyfiket vill utforska detta och få en inblick i vad Mindfulness är och kan bidra med eller

… helt enkelt bara vill få en dag med dig själv – eller någon du tycker om – för att hitta tillbaka till fokus och ditt andetag

Christel Lilja från Ny Insikt anordnar "Retreat för en dag" och jag är inbjuden att leda en yinyogaklass.

Vid frågor & anmälan kontakta Christel på christel.lilja@nyinsikt.com.


Varmt välkomna!

TID & PLATS

9 september kl 9.00-15.00 på Råbylunds Gård i Lund.


PRIS

690 kr inklusive övningar, föreläsning och fika. I priset ingår boka-tidigt-rabatt på 50 kr om du anmäler dig innan den 1 augusti annars betalar du 740 kr. Tillkommer 60 kr för dig som vill köpa till lunch (sallad – kyckling alt vegetarisk).


ANMÄLAN & FRÅGOR

Via mejl christel.lilja@nyinsikt.com eller via PM på Facebook.


DU KOMMER ATT FÅ

Det är mycket idag som tar vårt fokus och det krävs mer av oss än någonsin för att vara närvarande, uppleva det som sker i nuet och inte minst hantera livssituationen som den är just nu.


För att starta upp hösten på bästa sätt och få hjälp med verktyg och tekniker för att bättre lyckas med detta – kommer vi på denna workshop att på ett lite djupare plan fokusera vikten av att stanna upp i vardagen.


Vi kommer bland annat utforska tanke/kropp/känsla, gå igenom innebörden av mindfulness sju viktiga principer t ex icke dömande, acceptans, tillit samt reflektera över frågeställningar för att du ska få insikt i vad just du behöver.


– INSPIRATIONSFÖREDRAG “TRÄNA DITT HJÄRTA OCH DIN HJÄRNA” – hur hänger detta ihop och vad som händer rent fysiskt i våra kroppar … både vid stress och då vi ger oss träning i medveten närvaro – av Christel Lilja, Ny Insikt


– MEDITATION & MINDFULNESS – Tillsammans i olika sorters övningar och med olika tekniker utforskar vi nuet och upplever andetaget och kroppen – av Christel Lilja, Ny Insikt


– YINYOGA – Att utöva yinyoga minskar stress och oro och hjälper till att hitta stillhet i kroppen och sinnet och kan ses som en lång och härlig meditation – av Heléne Clemensson, Yogajajaja


En dag för dig själv där du släpper taget och bara följer med … andetag för andetag … ögonblick för ögonblick. Du får inspiration, stillar sinnet och hittar tillbaka till fokus. Till ditt nu.


INSPIRATIONSFÖREDRAGET “TRÄNA DITT HJÄRTA OCH DIN HJÄRNA”

Du kommer här att få en inblick i hur stressen påverkar oss fysiskt och vilken effekt träningen i mindfulness har på våra kroppar. Hur vi med hjälp av träningen också kan få hjälp med att hantera våra tankar och känslor. Att vi inte är våra tankar. Att tankar inte är fakta.

Jag kommer också att dela med mig av min personliga resa och på vilket sätt meditationerna gav mig strimmor av ljus och hopp i allt det jag upplevde som nattsvart. Övningar som jag från början i mitt praktiserande överhuvudtaget inte alls trodde på. Vad skulle de kunna bidra med till mig? Men jag var i så dåligt skick och var tvungen att ge det en chans.

Läs mer om Christel på http://nyinsikt.com.


YINYOGA

Att utöva yinyoga minskar stress och oro och hjälper till att hitta stillhet i kroppen och sinnet och kan ses som en lång och härlig meditation. Yinyoga passar alla och är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. I yinyoga fokuserar vi på kroppens yinpartier, de som är innerst såsom skelett, bindväv, ligament, leder och inre organ. Genom att vila i ställningarna och vara i stillhet, får du möjlighet att stanna upp, lyssna och vara i nuet. Det innebär en träning i mindfulness – att vara närvarande och medveten om det som sker just nu, precis så som det är.

L


MEDITATION & MINDFULNESS

Övningar som hjälper oss att nyfiket och öppet utforska nuet med hjälp av andetaget och kroppen. Utan att värdera och bedöma det vi möter. Med övningarna hittar vi tillbaka till vårt fokus, finner lättare vårt inre lugn och får en minskad känsla av stress. Övningarna är enkla och ger vår hjärna välbehövlig vila och vi tränar också upp medkänslan med oss själva och andra. Upplev känslan och kraften som skapas då vi tränar tillsammans i grupp. Se vad du upptäcker.

Läs mer om Christel på http://nyinsikt.com.


Övningarna kräver ingen förkunskap utan du är välkommen precis där du är!


Varmt välkommen!

Christel

Kontakta mig


Yoga Jajaja

Heléne Clemensson

Enevägen 14, 261 72 Häljarp

Email: helene@yogajajaja.se

Mobil: 076-232 33 40

Bankgiro: 545-0424

Swish: 123 421 54 71


Yoga Jajaja


Yoga - Mindfulness - Stresshantering

Kommande evenemang


KURSER VÅREN 2020

Liveyoga via Zoom
Vinyasayoga & Yinyoga 
vecka 20-24


Sommaryoga i Häljarp
vecka 23-35Copyright @ All Rights Reserved